2 hafta önce | Okunma Sayısı : 67
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 23 Mart 2025’te tutuklanmasının ardından başlatılan “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yeni adresi Büyükada oldu. İstanbul’un Adalar ilçesinde düzenlenen miting öncesinde CHP Adalar Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Yıldız gözaltına alındı. Silivri’de tutuklu bulunan İmamoğlu’nun mesajı ise alanda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tarafından okundu.
Miting öncesinde gözaltı
CHP Adalar Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Yıldız’ın mitingden saatler önce gözaltına alındığı ve Vatan Emniyet’e götürüldüğü bildirildi. Gözaltı işleminin ardından yurttaşlar miting alanında toplanmaya devam etti.
Parti yetkilileri, sürece ilişkin resmi açıklamaların takip edildiğini belirtirken, miting programı planlanan şekilde gerçekleştirildi.
“ADALET BAKANLIĞI’NA YAPILAN ATAMANIN MANASI…”
“Seçimi kaybedeceğini anlayınca zalimleşen, kutsallara saldıran, ailelere eziyet ederek koltuğunu koruyabileceğini zanneden zihniyete bir sözümüz var: Yenileceksiniz. Tertemiz ahlakımıza, güler yüzümüze, sabrımıza, cesaretimize yenileceksiniz. Milletimizin sağduyusuna, vicdanına yenileceksiniz. Milletimizin yargıya olan güveninin yüzde 20’lerin altına düştüğü bugünlerde adalete inancı sıfırlamak, yerle bir etmek için bir hamle daha yapılmıştır. Adalet Bakanlığı’na yapılan atamanın manası budur. Aynı zamanda, bizlere karşı yürütülen soruşturma ve davaların tamamen siyasi bir maksat taşıdığı, en tepeden kurgulandığı açıkça itiraf edilmiş ve tasdiklenmiştir. Dün vahimdi, bundan sonrası daha da vahimdir. Çünkü, adalet yoksa hak ve hürriyet yoktur, bereket yoktur. Adaletsizlik ekonomiyi bitirmiş, ülkemizi bir uçurumun eşiğine getirmiştir. Her şeye rağmen, mücadelemiz ve kararlılığımız daha yüksek bir şekilde devam edecektir.”
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, mitingde Ekrem İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği mesajı paylaştı. Mesajında Adalar’daki yerel hizmetlere ve parti yönetimine değinen İmamoğlu, Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde iktidar hedefi doğrultusunda yürüyüşün süreceğini ifade etti.
İmamoğlu, açıklamasında 2019’dan bu yana Adalar’da gerçekleştirilen altyapı yatırımları, meydan ve yeşil alan düzenlemeleri, Taş Mektep’in restorasyonu, yeni deniz hatlarının açılması ve İETT araçlarının hizmete alınması gibi projelere dikkat çekti.
Adalet ve yargı vurgusu
Mesajında devam eden soruşturma ve davalara da değinen İmamoğlu, sürecin siyasi nitelik taşıdığı yönünde değerlendirmelerde bulundu. Adalet Bakanlığı’na yapılan atamaya ilişkin ifadeler kullanan İmamoğlu, yargıya güven oranlarının düştüğünü belirtti.
İmamoğlu mesajında, “Yenileceksiniz. Tertemiz ahlakımıza, güler yüzümüze, sabrımıza, cesaretimize yenileceksiniz” ifadelerine yer verdi. Açıklama, “Ekrem İmamoğlu. Silivri Zindanı.” imzasıyla sona erdi.
Miting kapsamında parti yöneticileri ve katılımcılar tarafından konuşmalar yapılırken, programın ilerleyen süreçte farklı illerde devam edeceği belirtildi.
Cumhuriyet