3 ay önce | Okunma Sayısı : 180
Fatih Erbakan’dan Aksa Tufanı mesajı: Kudüs özgür olana kadar mücadele sürecek
Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde açıklama yaptı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 7 Ekim 2023’te başlatılan Aksa Tufanı saldırısının yıl dönümünde bir açıklama yaparak Filistin halkının meşru müdafaa hakkını savundu. Erbakan, “Kudüs özgür olana kadar her gün tufan” ifadeleriyle İsrail’e yönelik direnişin devam etmesi gerektiğini belirtti.
Filistin halkına destek mesajı
Erbakan açıklamasında, “Filistin halkının meşru müdafaası olan Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla yâd ediyorum” dedi. Bu mücadelenin bir adalet arayışı olduğunu vurgulayan Erbakan, bölgedeki zulme karşı birlik çağrısında bulundu.
“Birlik olursak İsrail korkudan titrer” ifadeleri öne çıktı
Açıklamanın dikkat çeken bölümlerinden biri de, “Birlik olursak İsrail korkudan titrer” ifadesi oldu. Erbakan, İslam dünyasının ortak hareket etmesi halinde İsrail’in askeri ve siyasi gücünün etkisiz kalacağını savundu. Türkiye'nin Filistin politikasında daha etkin bir pozisyon alması gerektiğini dile getirdi.
Siyasi mesajlar devam ediyor
Aksa Tufanı operasyonu, Hamas’ın 7 Ekim 2023’te İsrail’e yönelik başlattığı geniş çaplı saldırıyı ifade ediyor. Bu tarihten sonra Gazze’ye yönelik başlayan İsrail saldırılarında on binlerce sivil hayatını kaybetti. Yıl dönümü vesilesiyle birçok siyasi parti ve lider, Filistin halkına destek mesajları yayımladı.