1 ay önce | Okunma Sayısı : 132
İmamoğlu’ndan Trump-Erdoğan açıklamasına dolaylı gönderme
CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik övgü dolu sözlerinin ardından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İmamoğlu’nun mesajı, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yayımlandı.
Trump, Mısır’da düzenlenen Gazze anlaşması imza töreninde yaptığı konuşmada Erdoğan için “Ne zaman başım sıkışsa her zaman yanımda oldu. Çok teşekkür etmek istiyorum. Harika bir insan. Hiçbir zaman bizi yüzüstü bırakmadı” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, uluslararası basında da geniş yankı buldu.
İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi üzerinden paylaştığı mesajda ise ekonomik zorluk yaşayan emeklilerin ifadelerine yer verildi. Paylaşımda, “Millete hizmet etmenin, zorda olanın yoldaşı olmanın şerefi ve onuru bize yeter. Zor anında her zaman milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” notu dikkat çekti.
Paylaşım, kamuoyunda Trump’ın Erdoğan’a yönelik açıklamalarıyla karşılaştırılarak yorumlandı. İmamoğlu’nun mesajının doğrudan bir yanıt içermediği, ancak içerdiği vurgularla dolaylı bir gönderme niteliği taşıdığı değerlendirildi.
İmamoğlu’nun tutukluluğu sürerken yaptığı bu paylaşım, hem siyasi hem de ekonomik gündemin kesiştiği bir dönemde geniş yankı uyandırdı.