1 ay önce | Okunma Sayısı : 102
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yargı mensuplarına yönelik ifadelerine tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Özel’in sözlerini “siyasi saldırganlık” olarak nitelendirerek, “Hiç kimse muhalefet adı altında bu şekilde hezeyan dolu bir saldırıda bulunamaz” ifadelerini kullandı.
Çelik açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “çirkin ve saygısız” sözleri lanetlediklerini belirtti. Ayrıca, bu saldırganlığa karşı siyaset ve hukuk zemininde en net cevabın verileceğini vurguladı. “Cumhurbaşkanımız bizim en net ve kesin kırmızı çizgimizdir” diyen Çelik, bu sınırın aşılmasına asla izin verilmeyeceğini kaydetti.
CHP lideri Özgür Özel, Ümraniye mitinginde yaptığı konuşmada Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyesi Akın Gürlek’in Eti Maden’in Lüksemburg’daki şirketinde yönetim kurulu üyeliği yaptığını ve buradan maaş aldığını öne sürmüştü. Özel, söz konusu atamanın liyakat ilkesine aykırı olduğunu iddia ederek, “Yarın sabah istifanı verecek misin, vermeyecek misin?” demişti.
Ayrıca Özel’in aynı mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert ifadeler kullanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştı.