1 ay önce | Okunma Sayısı : 121
Şamil Tayyar’dan DEM Parti’ye toplumsal hassasiyet uyarısı
AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı televizyon programında DEM Parti’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Tayyar, partinin son dönemde yaptığı açıklamaların toplumsal sinir uçlarını zedelediğini belirterek, DEM Parti’nin toplumun ortak değerleriyle çatışmaktan kaçınması gerektiğini ifade etti.
Tayyar: DEM Parti arabulucu misyon üstlenmeli
Tayyar, DEM Parti’nin siyasi konumunu toplumsal barışı güçlendirecek şekilde kullanması gerektiğini söyledi. Partinin toplumdaki gerginliği azaltacak bir arabulucu rol üstlenebileceğini belirten Tayyar, “DEM Parti toplumsal hassasiyetleri zorlamamalı, birleştirici olmalı” değerlendirmesinde bulundu.
Bakırhan’ın sözleri tartışma yarattı
Tayyar konuşmasında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın KPSS ve atama sürecine ilişkin açıklamalarına da değindi. Bakırhan’ın “Kürtler KPSS’de yüksek puan alıyor, atanamıyor. Sorun etnik değil, torpil ile ilgilidir” sözlerini hatırlatan Tayyar, bu tür ifadelerin çözüm sürecine zarar verebileceğini dile getirdi.
“DEM toplumun sinir uçlarıyla oynuyor” açıklaması
Tayyar, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda da benzer eleştirilerde bulunmuştu. DEM Parti’nin temsilcilerinin söylemlerinin toplumsal öfke dalgalarını artırdığını belirten Tayyar, “Çözüm sürecinin önündeki en büyük engel, DEM. Her gün bir temsilcisi toplumun sinir uçlarıyla oynuyor” ifadelerini kullanmıştı.