1 ay önce | Okunma Sayısı : 107
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kardeşlik Buluşması” programında hükümetin dış politikası ve Gazze konusunda izlediği tutumu eleştirdi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte ABD Başkanı Donald Trump’a “Dostum” diye hitap etmesini hatırlatan Arıkan, sert ifadeler kullandı.
Arıkan, “Bir şeyleri çözmek için en büyük katile, dünyanın en büyük baş belasına 'Dostum' diye hitap etmeyeceğiz,” diyerek dış politikanın kişisel ilişkiler üzerinden yürütülmesini yanlış bulduğunu dile getirdi.
Sistem ve adalet vurgusu
Mevcut siyasi sistemin sorun üretmeye devam ettiğini söyleyen Arıkan, “Ahlakı öncelemeyen hiçbir sistem bu problemleri çözemez. Eğer bir toplumda adalete güven en alt seviyelere düşmüşse, o sistem sürdürülebilir değildir,” dedi.
Sömürü değil iş birliği
Arıkan, Saadet Partisi’nin temel ilkelerini hatırlatarak, “Savaşı değil barışı, baskıyı değil insan haklarını önceleyeceğiz. Çifte standardı değil adaleti, sömürüyü değil iş birliğini savunacağız,” ifadelerini kullandı.
Gazze için somut adım çağrısı
Gazze konusunun siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Arıkan, hükümetin söylemlerinin sonuç üretmediğini savundu. “‘Ey İsrail’ ile başlayan açıklamalar yapılıyor ama her seferinde Gazze’deki katliamlar daha da şiddetleniyor,” dedi.
Arıkan, Saadet Partisi’nin öncülüğünde Sumud Filosunun Akdeniz’e açıldığını ve kısa sürede Gazze’ye ulaşacağını da açıkladı.
Ekonomi hedefleri
Konuşmasında ekonomi politikalarına da değinen Arıkan, iktidara gelmeleri halinde 5 yıl içinde 2,5 milyon istihdam sağlayacaklarını ve GSYH’de 506 milyar dolarlık artış hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin yeniden üretim ve kalkınma odaklı bir sürece girmesi gerektiğini vurguladı.