5 ay önce | Okunma Sayısı : 280
Memur Sen’den Hakem Kurulu’na adil karar çağrısı
Memur-Sen, kamu çalışanlarını ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde gözlerin çevrildiği Hakem Kurulu’na seslendi. Sendika, kurulun bugüne kadar kamu işvereni lehine işlediğini belirterek, bu süreçte adil kararların alınması gerektiğini vurguladı.
Hakem Kurulu süreci başladı
Memur-Sen açıklamasında, daha önce güvenmedikleri için başvurmadıkları Hakem Kurulu’na bu dönem zorunlu olarak başvuru yaptıklarını belirtti. Kamu işvereninin uzlaşı kültürünü terk ederek kurul sürecini başlatmasıyla birlikte milyonların gözü artık Hakem Kurulu’na çevrildi.
Sendika, üzerinde uzlaşılan ve tutanağa alınan 58 maddenin kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Oransal artış, taban aylığa zam ve refah payı gibi düzenlemelerin, kamu çalışanlarının gelir dağılımında adalet sağlayacağını ifade etti.
İade-i itibar vurgusu
Memur-Sen, Hakem Kurulu’nun bu süreci yalnızca bir karar mekanizması olarak değil, aynı zamanda bozulan itibarını yeniden kazanma fırsatı olarak görmesi gerektiğini belirtti. Açıklamada, “Hakem Kurulu bu süreci iade-i itibarı için kullanmalı, fırsatı iyi değerlendirmelidir” ifadeleri yer aldı.
Yeni sendika yasası talebi
Mevcut sendika yasasının toplu sözleşmeyi yürütmekte yetersiz kaldığını savunan Memur-Sen, grev hakkının olduğu, örgütlenme özgürlüğünün tam sağlandığı, bağımsız karar verebilen bir hakem sistemi ve yeni bir sendika yasasının gerekliliğine dikkat çekti.
