1 ay önce | Okunma Sayısı : 98
Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağrısıyla Ankara Tandoğan Meydanı, pazar günü yüzbinlerce yurttaşın buluştuğu büyük bir mitinge sahne oldu. “Kayyuma, darbeye hayır” sloganıyla düzenlenen mitingde CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Cesaretin varsa 2 Kasım’da sandığı getir” dedi. Özel’in bu çıkışı, erken seçim tartışmalarını yeniden gündemin merkezine taşıdı.
Kurultay davası öncesi güçlü mesaj
Miting, yarın Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek olan CHP Kurultay Davası öncesi kritik bir zamanlamayla gerçekleşti. Özel, davaların TRT ekranlarından canlı yayınlanmasını talep ederek “Şeffaflık istiyoruz, halkın gözü önünde adalet istiyoruz” mesajı verdi. Meydanda Ekrem İmamoğlu’nun mektubu okunurken, demokrasi ve halk iradesi vurgusu katılımcılardan büyük destek gördü.
Mansur Yavaş’tan sert çıkış
Mitingde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçmiş döneme ait yolsuzluk dosyalarına dikkat çekerek “Ankara’ya çökmüş bir aile hakkında hiçbir işlem yapılmadı” dedi. Yavaş, kayyum uygulamalarını ve belediye başkanlarına yönelik tutuklamaları sert sözlerle eleştirdi.

Özgür Özel’in Erdoğan’a meydan okuması
Kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tandoğan Meydanı’nda toplanan kalabalığı işaret ederek “Erdoğan, Tandoğan’ı hiç böyle gördün mü?” diye seslendi. Konuşmasında farklı partilerden destek mesajlarına değinen Özel, geniş bir demokrasi ittifakı kurulduğunu vurguladı. Özel, “Partine güveniyorsan, ben de güveniyorum. Adaylarına güveniyorsan, ben hepsine güveniyorum. 2 Kasım’da sandığı getir, millet kararını versin” diyerek erken seçim çağrısını yineledi.
Siyasette tansiyon yükseliyor
CHP’nin mitingi, iktidar ile muhalefet arasındaki gerilimi daha da artırdı. Özel’in meydan okuması, önümüzdeki günlerde siyasi gündemin ana başlıklarından biri olacak. Erken seçim ihtimali yeniden tartışılırken, mahkeme süreci ve muhalefetin ortak tepkisi siyasetin yönünü belirleyecek gibi görünüyor.S
Sözcü